Za ovu pitu više volim da koristim malo modifikovanu verziju korice, jer mi se sa njenim karakterističnim ukusom bolje uklapa minimalna količina testa, a vrlo često je pravim i bez ikakvog testa, samo kao fil ispečen u kalupu. Možete je spremati sa klasičnim sipkavim testom, a možete napraviti i sledeću elastičniju i tanju varijantu.
Testo:
- 2/3 šolje brašna
- 1 kašika šećera
- 6 kašičica putera
- 1/3 šolje vode ili prema potrebi
Razvaljati na dobro pobrašnjenoj površini. Da bi vam bilo lakše da izvadite pitu iz pleha, možete iseći peki papir na dve široke trake i unakrsno obložiti pleh pre stavljanja testa. Testo izbosti viljuškom i prekriti mešavinom mlevenih lešnika, putera i šećera.
Za ovu smesu pomešati 3 kašičice mekog putera sa 3 kašike mlevenih lešnika i kašičicom šećera.
- 1,5 kg očišćene bundeve
- 3 jaja
- 200 ml slatke pavlake
- 120 gr šećera
- malo cimeta i muskatnog oraščeta
Smesu izliti preko testa i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni, a posle 15 minuta smanjiti temperaturu na 180 i peći još 40 min.
Ostaviti pitu da se potpuno ohladi, pomoću papirnih traka je izvaditi, staviti na tacnu i posuti šećerom u prahu.Čuvati u frižideru tri dana.
Нема коментара:
Постави коментар