Ove zime u modi je mangulica :). Svi je nabavljaju pa moram i ja. Prateća pojava uz to zdravo meso (ukoliko naručite celu svinju) je još zdravije salo, mada to navodno isto salo možete sada kupiti i na pijaci po prilično dobrim cenama. U pravu ste, ima ironije u ovim redovima, ali ne zamerite, to je samo posledica ovog suludo brzog i konfuznog bombardovanja oprečnim informacijama iz novina, sa televizije, interneta... Ko zna, možda jednog dana saznamo pravu istinu.
Sastojci:
- 800 g brašna
- 2 jaja
- 2 dl belog vina
- 500 g sala
- prstohvat soli
- džem od jagoda
Na kraju tog dugotrajnog mučenja razvući testo i seći na pravougaonike otprilike 8x9 cm, na sredinu svakog staviti kašičicu džema i preklopiti. Ivice premazati sa malo mleka da bi se bolje zalepile i džem ne bi curio, premazati i tako preklopljene po površini mlekom zbog dobijanje bojice :).
Peći na 220 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju finu zlatasto braon boju. Obilato posuti prah šećerom. Ne preterivati u konzumaciji!
Нема коментара:
Постави коментар