Zimski kolač za hladna popodneva sa kafom ili čajem uz knjigu ili film. Ja sam pravila polovinu smese, samo za nas četvoro, te vi birajte sami količinu u odnosu na vaše potrebe.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 200 g putera ili ulja
- 200 g šećera
- 180 g lešnika
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
- sok i kora pola liuna
- 200 g čokolade
- 125 g brašna
Belanca umutiti u čvrst sneg. Puter mutiti sa šećerom da postane penast, pa dodati žumanca i limunov sok. Brašno pomešati sa mlevenim lešnicima i ostalim suvim sastojcima, dodati mu izlomljenu čokoladu. Čokoladu je najbolje satviti u krpu pa izlupati dobro tučkom za meso, tako ćete dobiti komadiće različite veličine. Smesu sa brašnom sipati u puter i dobro izmešati, biće potrebno malo snage za ovaj deo budući da je smesa gušća, ali ne brinite i treba da bude takva.Zatim umešajte belanca postepeno mešajući odozdo na gore, to će smesu malo sekšati, ali će i dalje ostati gušća nego kod drugih kolača.
Sipajete u duguljast pleh obložen peki papirom ili podmazan uljem i posut brašnom i pecite na 180 stepeni oko 1 sat. Ohladiti pre serviranja. Možete posuti šećerom u prahu ili služiti uz šlag.
Нема коментара:
Постави коментар