Kolači kroz istoriju

субота, 12. септембар 2020.

KOLAČ OD ŠARGAREPE I ANANASA

 

Sastojci:
 
4 jajeta
450 g šargarepe
konzerva (240 g) seckanog ananasa u soku
350 g brašna
300 g šećera
100 ml ulja
100 g pirea od jabuka
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
2 kašičice cimeta
1/2 kašičice soli
50 g suvog grožđa
50 g seckanih oraha

Postupak:
  • Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta i kompaktna, oko 2-3 minuta. 
  • Dodajte ulje i pire od jabuka i mutite još 2 minuta.
  •  Zatim u tu smesu uspite brašno pomešano sa cimetom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom i solju. Mutite dok ne izjednačite smesu.
  •  Šargarepu oljuštite i izrendajte na sitno.
  • Sipajte rendanu šargarepu, ananas sa sokom, orahe i suvo grožđe u smesu sa brašnom i dobro promešajte.
  • Razlijte masu u okrugli pleh prečnika 26 cm, pecite oko 45 minuta na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečeno ( zabodite čačkalicu u sredinu testa, ako je izvučete suvu, onda je kolač gotov).
  • Izvadite kolač iz kalupa i ohladite.
  • Služite uz čaj ili kafu. Zdravo i veoma ukusno!



 

Нема коментара:

Постави коментар