Izdašan i efektan, možete ga peći u kalupu za kuglof, venac, običnom četvrtastom ili uzdužnom plehu, šta god vam je pri ruci. Vazdušast i aromatičan. Ako želite manje slatku varijantu, ne prelivajte šećernom glazurom, jednostavno pospite šećerom u prahu.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 250 g šećera
- 200 ml ulja
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- kora jednog limuna (fino rendana)
- sok od dva limuna
- malo soka od narandže (da dopunite sok od limuna do 200 ml)
Mutite jaja sa šećerom dugo, dok se masa dosta ne uveća i postane kremasta, sipajte ulje, brašno, prašak za pecivo, koru limuna i pomešani sok od limuna i narandže (ukupno 200 ml). Umutiti dobro da se sve sjedini u retku, glatku smesu.
Podmažite kalup maslacem i pospite prezlama, pecite 50 minuta na 200 stepeni. Ohladiti, izvaditi iz kalupa na tawir za služenje, pa preliti glazurom.
Glazura:
- 200 g šećera u prahu
- sok od pola limuna
Pomešati sok sa šećerom da se lepo sjedini i postane skoro tečan, pa polako sipati na sredinu kolača. Ukrasiti rendanom koricom limuna.
Нема коментара:
Постави коментар