Sastojci:
- 300 g brašna
- 150 g šećera (plus jedna-dve kašike za punjenje)
- 120 g putera
- i jaje i jedno žumance
- 300 g skuvanog kestenja
- 50 g badema (blanširanog, pa oljuštenog i iseckanog na listiće)
- ekstrakt ruma
- 1 kašičica kakao praha
U činiju za mešenje sipajte brašno, dodajte šećer , iseckan puter na komadiće, a u sredinu brašna jaje i žumance. Mrvite brašno i puter prstima da se sjedine, pa zamesiti testo dlanovima u kuglu. Mesite brzo, trljajući ruke brašnom da se ne lepi previše, i ostavite da odmara pola sata uvijeno u streč foliju u frižideru.
Fil: Iseckajte sitno skuvani kesten i pomešajte ga sa bademom, kašikom- dve šećera, rumom i kakaom, dobro promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
Razvucite testo na pobrašnjenoj površini oklagijom u pravougaonik debljine oko 5 mm, pa na sredinu stavite fil. Presavijte obe uzdužne strane tako da se malo preklapaju, a spoj pre prepklapanja druge strane premažite sa malo umućenog preostalog belanceta da bi se bolje zalepile. Pričvrstite prstima i krajeve štrudle da fil ne ispadne, pa premažite celu štrudlu belancetom.
Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Služiti uz ulupanu slatku pavlaku.
Нема коментара:
Постави коментар