Kolači kroz istoriju

понедељак, 27. децембар 2021.

PAVLOVA SA MALINAMA I NAROM

 

Krckava korica, svileni šlag od slatke pavlake i osvežavajući ukus voća punog vitamina. Nije ni čudo što je ova poslastica ušla u hol slavnih.

Sastojci:

  • 4 belanceta
  • 250 g šećera
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašičica vanile
  • 1 kašičica gustina
  • 1 pakovanje slatke pavlake
  • 300 g malina (svežih ili smrznutih)
  • nar 

Zagrejte rernu na 150 stepeni.

Belanca mutite srednjom brzinom oko 2 minuta dok se ne oforme čvrsti vrhovi, zatim počnite sa dodavanjem šećer kašiku po kašiku dok se sav šećer ne istopi i šlag postane sjajan. Dodajte vanilu, gustin i kašičicu sirćeta.

Na većem komadu peki papira nacrtajte šestarom krug poluprečnika 11 cm. U taj krug uspite kašikom umućeni šam i rasporedite do ivica kruga praveći udubljenje u sredini većeg obima, ivice treba da budu uzdignute. 

Smanjite temperaturu rerne na 120 i ubacite pleh sa belancima da se peče oko sat vremena i 15 minuta. Isključite rernu , ali ne otarajte vrata, ostavite beze koru unutra još 2 sata dok se potpuno ne ohladi.


U ohlađenoj činiji umutite slatku pavlaku po uputstvu , ako želite dodajte šećera po ukusu i sipajte neravnomerno u sredinu ispečene i ohlađene kore, pa pospite malinama preko i izvađenim semenkama nara.

Ko želi može u voće dodati dve kašike šećera i ostaviti da voće odstoji dok ne pusti sok, zatim taj sok pomešati sa šlagom, čisto proći kašikom par puta da nastanu šare kao na lilihipu. 



Нема коментара:

Постави коментар