Zašto tortica? Zato što nije baš izdašna, ali će ipak zadovoljiti apetite više osoba (od 6-8). Zato što nema filova kao u regularnim tortama, ali ipak nećete imati utisak da je suva i teška za gutanje. Lagana, vazdušasta , a punog ukusa koji savršeno zadovoljava ljudsku potrebu za čokoladom i skokom šećera u krvi.
Bonus: vole je i deca i oni čija su nepca malo istančanija.
Sastojci:
- 5 jaja
- 120 gr šećera
- 200 gr čokolade sa većim procentom kakaa
- 6 kašika gustina
- 125 gr putera
- 2 kašike mleka
Žumanca mutiti sa šećerom dok ne posvetle i šećer se u većoj meri ne rastopi, dodati rashladjenu čokoladu i umućena belanca sa trunkom soli. Belanca dodajte postepeno (3 po 3 kašike) i mešajte pažljivo pokretima odozdo na gore ( koristite špatulu).
Sipajte u kalup prečnika 23-24 cm obložen pokvašenim i iscedjenim papirom za pečenje.
Peći 50 min na 150 °C.
Нема коментара:
Постави коментар