Kolači kroz istoriju

субота, 1. фебруар 2014.

KRAMBL SA MALINAMA

KRAMBL SA MALINAMA

Kad imate potrebu za slatišima kao ja, a volite samo čiste sastojke bez dodataka raznoraznih pojačivača, loše čokolade i konzervansa, onda ste prinuđeni svakog dana da nešto slatko kuvate, mesite, mutite...A kad to radite svaki dan, onda to mora da bude brzo i dostupno. E sad, ne može uvek ni da bude sezonsko, pogotovo kad je sezona leda, pa onda posegnete za smrznutim voćem, koje ste, recimo, dobili kao kompenzaciju (kompenzacija je prava stvar).

300 gr malina
6 kašika šećera u prahu
40. gr crne čokolade
150 gr gr brašna
100 gr putera
50 gr drobljenih lešnika (opciono)
5 kašika šećera
na vrh noža praška za pecivo

Maline rasporediti u šest kalupa za sufle, posuti svaki kalup jednom ravnom kašikom šećera u prahu, dodati komadiće čokolade.

Odozgo posuti mrvicama, napravljenim tako što ćete prstima drobiti brašno, puter, šećer i lešnike, dok ne dobijete rastresitu smesu.
Peći na 200 °C oko pola sata. Služiti toplo dok je čokolada u tečnom stanju.






Нема коментара:

Постави коментар