Kolači kroz istoriju

понедељак, 30. септембар 2019.

KAKAO TORTA SA KEKSOM



Idealna je za dečije rođendane, nenajavljene goste, piknik, ma šta god vam palo na um, sjajnog je ukusa, jednostavne pripreme, nema previše sastojaka, lepo izgleda...
Recept je pronađen u nekom od izdanja šasopisa Sale&Pepe, mera je nešto manja, ali ako pravite za više gostiju, jednostavno duplirajte sastojke.

Sastojci:
125 g keksa sa lešnicima (ja sam koristila Wellness sa lešnicima)
3 jajeta
100 g brašna
100 g šećera u prahu
100 g putera
2 kašike kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
1 čašica ruma ili poroa ili nekog likera
prstohvat soli

Priprema:
1. Puter ostaviti na sobnoj temperaturi da dobro omekša, pa ga umutite sa žumancima, a nakon mućenja dodajte i šećer u prahu i mutite još malo.
2. Umešajte i kakao, rum, prosejano brašno sa praškom za pecivo i mleveni keks. Izmutite sve još jednom.
3. Belanca posebno umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli, pa ih špatulom pažljivo mešajući sjediniti sa drugim delom smese.
4. Obložite okrugli kalup prečnika 20-22 cm peki-papirom, uspite smesu u njega, poravnajte površinu i pecite oko 30 minuta na temperaturi od 180 stepeni, treba da ostane malo vlažna u sredini.
5. Gotovu tortu ostaviti da se ohladi, pa je ukrasite komadićima čokolade, ili keksom, struganom čokoladom, kakaom.



Нема коментара:

Постави коментар