Idealna je za dečije rođendane, nenajavljene goste, piknik, ma šta god vam palo na um, sjajnog je ukusa, jednostavne pripreme, nema previše sastojaka, lepo izgleda...
Recept je pronađen u nekom od izdanja šasopisa Sale&Pepe, mera je nešto manja, ali ako pravite za više gostiju, jednostavno duplirajte sastojke.
Sastojci:
125 g keksa sa lešnicima (ja sam koristila Wellness sa lešnicima)
3 jajeta
100 g brašna
100 g šećera u prahu
100 g putera
2 kašike kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
1 čašica ruma ili poroa ili nekog likera
prstohvat soli
Priprema:
1. Puter ostaviti na sobnoj temperaturi da dobro omekša, pa ga umutite sa žumancima, a nakon mućenja dodajte i šećer u prahu i mutite još malo.
2. Umešajte i kakao, rum, prosejano brašno sa praškom za pecivo i mleveni keks. Izmutite sve još jednom.
3. Belanca posebno umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli, pa ih špatulom pažljivo mešajući sjediniti sa drugim delom smese.
4. Obložite okrugli kalup prečnika 20-22 cm peki-papirom, uspite smesu u njega, poravnajte površinu i pecite oko 30 minuta na temperaturi od 180 stepeni, treba da ostane malo vlažna u sredini.
5. Gotovu tortu ostaviti da se ohladi, pa je ukrasite komadićima čokolade, ili keksom, struganom čokoladom, kakaom.
Нема коментара:
Постави коментар