Za male i velike sportiste, umorne domaćice, poslovne žene, radnike na pauzi, školarce na malom odmoru i još više od toga. Varijanata je bezbroj, napravite svoju, ova nek vam posluži kao inspiracija, ili pak kao sigurica, kad ne želite razmišljati.
Sastojci:
150 g badema
50 g indijskog oraha, neslanog
120 g suvih šljiva bez koštice
50 g brusnica
2 kašike kakaoa
1 štangla crne čokolade od 70% kakaoa
prstohvat soli
opciono: vanila, kašika espreso kafe
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa 10-ak minuta pecite bademe i orah dok ne zamirišu ili dok ne postanu blago braonkaste boje.
2. U blender ili secko ubacite koštunjavo voće i blendirajte minut- dva, dok ih ne usitnite.
3. Dodajte sve ostale sastojke, pa opet miksajte ukupno 5 minuta, zaustavljajući povremeno seckalicu ne bi li skinuli smesu sa zidova.
4. Duži, a uži kalup obložite celofanom, uspite smesu i rasporedite je ravnomerno pritiskajući rukama da dobro slegne. Hladiti minimum sat vremena, pa seći na štangle. Svaki pravougaonik uviti u celofan ili samoprianjajuću foliju i čuvati u frižideru oko 3 nedelje.
Нема коментара:
Постави коментар