Sastojci:
450 g šargarepe
konzerva (240 g) seckanog ananasa u soku
350 g brašna
300 g šećera
100 ml ulja
100 g pirea od jabuka
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
2 kašičice cimeta
1/2 kašičice soli
50 g suvog grožđa
50 g seckanih oraha
Postupak:
- Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta i kompaktna, oko 2-3 minuta.
- Dodajte ulje i pire od jabuka i mutite još 2 minuta.
- Zatim u tu smesu uspite brašno pomešano sa cimetom, praškom za pecivo, sodom bikarbonom i solju. Mutite dok ne izjednačite smesu.
- Šargarepu oljuštite i izrendajte na sitno.
- Sipajte rendanu šargarepu, ananas sa sokom, orahe i suvo grožđe u smesu sa brašnom i dobro promešajte.
- Razlijte masu u okrugli pleh prečnika 26 cm, pecite oko 45 minuta na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečeno ( zabodite čačkalicu u sredinu testa, ako je izvučete suvu, onda je kolač gotov).
- Izvadite kolač iz kalupa i ohladite.
- Služite uz čaj ili kafu. Zdravo i veoma ukusno!
Нема коментара:
Постави коментар