Kolači kroz istoriju

уторак, 22. децембар 2020.

ČIZKEJK SA BUNDEVOM

                     

Beta- karotena nikad dosta, leti nam je potreban da brže potamnimo, u jesen da nas štiti od infekcija i virusa, dobar je za vid, za srce, kožu, održavanje mladolikog izgleda. Izgovor za ovu poslasticu odaberite sami, već prema svojim potrebama 😁. Meni nije potreban, volim čizkejk, volim bundevu, ovo je za mene recept 2 u 1.

Sastojci za koru:

  • 300 g mrvljenog integralnog keksa (ja ponekad stavim pola mlevene plazme, pola mlevenih ovsenih pahuljica)
  • 125 g otopljenog putera (na laganoj vatri)
  • Ako stavljate ovsene pahuljice, onda dodajte i 3-4 kašike šećera; inače vam šećer nije neophodan

 Izmešajte sastojke za koru u jednoj činiji i dobro promešajte kašikom, sipajte u kalup prečnika 24 cm i pritiskajte oblom stranom kašike da se ravnomerno i kompaktno rasporedi.  Stavite da se peče oko 10-ak minuta na 180 stepeni clzijusa.

Sastojci za fil:

  • 3 jajeta
  • 600- 650 g krem sira
  • 400 g pirea od bundeve (skuvajte budevu isečenu na kockice sa malo vode pa ispasirajte)
  • 200 g šećera
  • 2 kašike fino mlevenog kukuruznog brašna 
  • kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 kašičice cimeta
  • malo mlevenog muskatnog oraščića i đumbira
  • 1/2 kašičice soli

Izmešajte dobro krem sir i šećer, dodajte bundevu, ulupana jaja, brašno, sve začine i sve dobro izmešajte žicom. Sipajte smesu preko blago zapečene kore, te vratite u rernu i pecite još sat vremena. Pre nego izvadite kolač iz kalupa, sačekajte da se potpuno ohladi, u suprotnom će se raspasti.

Ukrasite šlagom, slatkom pavlakom, orasima, čime god želite, i služite rashlađeno u frižideru. Prijatno. 





 

Нема коментара:

Постави коментар