Beta- karotena nikad dosta, leti nam je potreban da brže potamnimo, u jesen da nas štiti od infekcija i virusa, dobar je za vid, za srce, kožu, održavanje mladolikog izgleda. Izgovor za ovu poslasticu odaberite sami, već prema svojim potrebama 😁. Meni nije potreban, volim čizkejk, volim bundevu, ovo je za mene recept 2 u 1.
Sastojci za koru:
- 300 g mrvljenog integralnog keksa (ja ponekad stavim pola mlevene plazme, pola mlevenih ovsenih pahuljica)
- 125 g otopljenog putera (na laganoj vatri)
- Ako stavljate ovsene pahuljice, onda dodajte i 3-4 kašike šećera; inače vam šećer nije neophodan
Izmešajte sastojke za koru u jednoj činiji i dobro promešajte kašikom, sipajte u kalup prečnika 24 cm i pritiskajte oblom stranom kašike da se ravnomerno i kompaktno rasporedi. Stavite da se peče oko 10-ak minuta na 180 stepeni clzijusa.
Sastojci za fil:
- 3 jajeta
- 600- 650 g krem sira
- 400 g pirea od bundeve (skuvajte budevu isečenu na kockice sa malo vode pa ispasirajte)
- 200 g šećera
- 2 kašike fino mlevenog kukuruznog brašna
- kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice cimeta
- malo mlevenog muskatnog oraščića i đumbira
- 1/2 kašičice soli
Izmešajte dobro krem sir i šećer, dodajte bundevu, ulupana jaja, brašno, sve začine i sve dobro izmešajte žicom. Sipajte smesu preko blago zapečene kore, te vratite u rernu i pecite još sat vremena. Pre nego izvadite kolač iz kalupa, sačekajte da se potpuno ohladi, u suprotnom će se raspasti.
Ukrasite šlagom, slatkom pavlakom, orasima, čime god želite, i služite rashlađeno u frižideru. Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар