Klasični, stari kolač sa obrtom u vidu ruma, bez ulja. Količinu šećera možete smanjiti za četvrtinu, bez ikakve nedoumice hoće li kolač biti dovoljno sladak, biće sigurno.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 150 g brašna
- malo ruma i vanile
- 300 g višanja
Odvojiti žumanca od belanaca, pa belanca ulupajte u čvrst sneg. Žumanca mutite duže vreme sa šećerom dok masa ne pobeli i ne uveća svoju zapreminu. Dodajte brašno muteći najmanjom brzinom, pa špatulom na kraju umešajte belanca pažljivo da smesa ne splasne. Podmažite uljem i pospite brašnom četvrtast pleh 25x25 cm. Odozgo pospite oceđenim višnjama i stavite da se peče na 175 stepeni celzijusa oko pola sata, ili dok ne poprimi zlatno-braon boju. Izvaditi, poprskati rumom i posuti vanilin šećerom. Služiti uz čašu mleka za užinu.
Нема коментара:
Постави коментар