Kolači kroz istoriju

среда, 30. децембар 2020.

VIŠNJE U TESTU


Klasični, stari kolač sa obrtom u vidu ruma, bez ulja. Količinu šećera možete smanjiti za četvrtinu, bez ikakve nedoumice, hoće li kolač biti dovoljno sladak, biće sigurno.
 
Sastojci:
  • 4 jajeta
  • 200 g šećera
  • 150 g brašna
  • malo ruma i vanile
  • 300 g višanja

Odvojiti žumanca od belanaca, pa belanca ulupajte u čvrst sneg. Žumanca mutite duže vreme sa šećerom dok masa ne pobeli i ne uveća svoju zapreminu. Dodajte brašno muteći najmanjom brzinom, pa špatulom na kraju umešajte belanca pažljivo da smesa ne splasne. Podmažite uljem i pospite brašnom četvrtast pleh 25x25 cm. Odozgo pospite oceđenim višnjama i stavite da se peče na 175 stepeni celzijusa oko pola sata, ili dok ne poprimi zlatno-braon boju. Izvaditi, poprskati rumom i posuti vanilin šećerom. Služiti uz čašu mleka za užinu.



Нема коментара:

Постави коментар