Jednostavnost je najviši stepen prefinjenosti. Ovaj kolač upravo to dokazuje svojim čistim, malobrojnim, a kvalitetnim sastojcima. Dodajte uz to još i skandaloznu priču o madjarskom Romu, vodji orkestra i belgijskoj princezi, i dobićete vrhunsko gastronomsko uživanje.
Bila je zima 1896. i primaš Rigo Janci svirao je sa svojim orkestrom u Parizu. U jednom poznatom restoranu gostovala je i princeza Šemij, koju su njegovo umeće na violini i izgled zaveli, a taj zanos rezultiraće poklonom u vidu dijamantskog prstena, pa tajna romansa i na kraju bekstvo sa Rigom u Madjarsku, ostavivši za sobom princa i dvoje male dece. Princeza i virtuoz su se venčali uz prisustvo zvaničnika , a tadašnji slavni poslastičar iskoristio je ovu priliku za inspiraciju. Tako je nastao jedan od najpoznatijih madjarskih slatkiša.
Testo:
Fil:
Glazura:
Bila je zima 1896. i primaš Rigo Janci svirao je sa svojim orkestrom u Parizu. U jednom poznatom restoranu gostovala je i princeza Šemij, koju su njegovo umeće na violini i izgled zaveli, a taj zanos rezultiraće poklonom u vidu dijamantskog prstena, pa tajna romansa i na kraju bekstvo sa Rigom u Madjarsku, ostavivši za sobom princa i dvoje male dece. Princeza i virtuoz su se venčali uz prisustvo zvaničnika , a tadašnji slavni poslastičar iskoristio je ovu priliku za inspiraciju. Tako je nastao jedan od najpoznatijih madjarskih slatkiša.
Testo:
- 6 jaja
- 6 kašika prah- šećera
- 60 g narendane ćokolade
- 3 kašike brašna
Fil:
- 2 slatke pavlake
- 40 g kakao praha
- 1/4 šolje šećera
Glazura:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
- malo maslaca
Bravo Ana! Sve kvalitetnije i ukusnije!
ОдговориИзбришиPrvi komentar😊, hvala na pohvali!
Избриши